Thursday, March 31, 2011

AsaM PedAs PaRi

our dinner tonite...

asam pedas ikan pari jek...


hmm..skg ni xrajin nk masak syur2 bagai.. mkn je pe yg ada..hehehhee

Warong Ayam Panggang Kenyalang

lokasi kedai..kt Ampangan N9... rege..hmmmm..standard la..ayam bako kan..

gambar di snap oleh dakcik Mina...


so YUMMYYYYYY.....


sodap!!! xcaya? try lah!!


xpon leh tanya dorg ni...hahahaha.. tq nazri n mas coz lunch with us on that day..

Tuesday, March 29, 2011

Geng MASAK2 GeMpaRRRRRR!!!!!!

Cepat2! dapatkan majalah JELITA keluaran APRIL 2011!!!!

Geng MASAK2 ni makin mengganas!!!! kak nor ganu punye resepi ada kat sini...

puding kiwi...so yummy!!

macam2 la ada...

kak hana jepon pon masuk jugak!!! korang pakat2 yek??

kek gulung kopi...

penat la nak cerita... pe kata korang beli jek majalah jelita keluaran april 2011 ni tau...
gmbar yg aku amik mmg la xcantek..gmbr kt majelah ni mmg syanteeeqq banget!!
resepi2nya pon mantop!!!
tahniah utk kak hana n kak nor!!!!
korang menjadi inspirasiku...

Thursday, March 24, 2011

SerOnOkNyAAAA

serOnOk sgt la dorang!!
menyambut kepulangan kak hana...
huwaaaaaa....
aku xdpt ikot!!!
jelez giles nih!!
xleh pelok2 ciom2 kt epot!!!

aku kije mlm...last mlm nih!!
GEREEEMMM betol...

esok aku pelok ciom ngan ngences dia je la..
hahahahaha..ko tunggu aku kak!!!
oh! pada sesiapa yg nak kirim pelok ciom tu..
kena tunggu esok la eh..hahahah

dorg stay umah aku mlm ni...
sok baru berkonvoi blk ke kg....

harap2 malam ni..xla se 'bizi' mcm semalam...
aaaamiiin..
dan berharap sangat my duty roster x berubah...
kot la tetiba kena attend seminar pulak...
haishhhhh! xmo lah!..

Wednesday, March 23, 2011

menghitung hari...

menghitung hari..
detik demi detik..

ah! kalo dipikirkan..MALAS tol aku nk kije mlm nih...
tp mengenangkan nk cuti lagi weken...
xpe..berkorban..apa saja...

menanti kepulangan org jauh itu...
terasa diriku..xsehebat mana..
hahahaha..mau jumpe sifu...
walah2...

Saturday, March 19, 2011

jalan2..makan2..hahhaha

alhamdulillah...
kami dah sampai KL dengan selamatnya..jumaat jam 7pm..
cuti2 yg BEST! walaupon cuma blk ke kg...tp setiap perjalanannya tu menggembirakan hati kami sefamili..

hari selasa..6.30pm, smpai kt Melaka...udang ni pon laparrrr...
apatah kami ni..jauh pjalanan..perot berkeroncong..

kita g restoran al-amin2 kat Pertam, Melaka...

somtham dia....
perghhhhhhh!!!!! terangkat beb!!!

Tomyam seafood...ada kupangggg...
mmg mantoooOOOp!

siakap masak stim....
POWER RANGERS!!!!

abes LICIN!!!!!!

Cak!!
kite nk pegi mn pulak mama??

kat muo nih...
pas bulatan kat Wetex Parade dari arah Bank Rakyat(coz amik adik ipar kt situ) amik arah pukol 3..ngala ke Batu Pahat...jumpa traffic light yg 1st..nmpak bangunan Prudential ni, trus masuk lorong belah kiri..
jalan terussssssss....sampai kedai hujung!

jumpa la SPORT CAFE nih...

hah! baru jelas... Sport Cafe...
xda biznes kad la..ful adress pon xtau..

tu dia!!!
menu2 spesel kt sini...

sekrem serbet ni..mcm2 ada...

Phat Phet daging...
mcm masak ungkep...tp serainya..mak oiiiiiiit!!
makan serai lah..kasar2..tp SEDAP!!!
cuma aritu. daging agak liat sikit...

amacam?? pestaim tgk ni..En.Asben cakap.."ada rasa mcm kelapa sawit x??"
coz serainya mmg kasar2...
ni...Keng Som Ikan Siakap...
masam2..pedas2...manis....CUKUP rasa!!!!
makan kangkung tu je pon dah ngences2...

perghhhhhh!!!!
Mabeles!!!! LICIN jugak!!!

dapat pencuci mulot FREE!!!!
sekrem vanilla cip coklat...

inilah hasilnya...

BOSS tersenyum GUMBIRA!!!!
dah kenyang dah..trus blk kg lah...

menda ni???
biji getah lah...

oh! anak2 ku..jgn dimakan biji getah ni...
tercekik kang xpasal2 wat CPR kt kg..

sedapppppp!!!

x caya? try lah...

on the way blk ke KL..lalu Kangkar Senangar..
sempat pulak En.Asben beli DURIANNNN!!!
seb bek aku xmabuk dek perfume original nih..hu3..
jemput makan semua...

ini entry berjadual..tuan rumah kena g wat Health Screening kat MKTG..menda tah..aku tau Top Glove..syarikat ke kilang ntah...kt Meru...dari jam 8-5pm...byeee

Monday, March 14, 2011

mango day...

mabuk mangga arini...hahahaaha
wat mango cheese cake...
balance mangga tu..wat mango smoothie....
ada balance lagik...wat mango lassi...
nak perabis stok!!!
sok balik kampung!!!!
stress kt tpt keje!

nak ce cite ce cite sikit kt korg nih..
hari sabtu ritu sign appraisal...
my boss gave me a bad appraisal!!
geram aku!!
1) dia kata aku ambik MC last year 7hari...kalo kurang 2hari, dia lehla tolong..
dia xpenah tanya nape aku MC smpi 7hari tu...aku cakap, tu MC after operation! she juz said..."ooooo"..that's all!never ask me..what op that i've done!!
taula time tu zaman sister/boss yg lain...
she took over aku punya wad 15mac2010...so dah setahun la aku berada di bawah 'jagaan' dia...ekceli aku bukan kaki MC or kaki EL = emergency leave ok! selama ni aku komited dgn kerja aku! sakit demam pon aku g kije...bukan nk puji sendiri..tp aku tgk junior2 skg..suka sgt amik MC..amik EL!! keta rosak, EL..walhal keta baru! aku xpaham betoila!!!

2) then, dia cakap aku ni xberkomunikasi dgn dia..kalo ada masalah kt wad, suka sembunyikan.. HELLO!!!! bkn aku sembunyikan ok! last time punya sister ajar aku..kalo setakat problem yg u boleh solve kan..no need to involve kan sister..barulah ada daya kepimpinan kalo leh solve sendiri kan?? kalo suma nk gtau dia, kang dia ckp kita xreti manage pulak!!

tahlah!! betol2 xpaham sikap boss yg ni...kalo korg kuat kipas..dpt la banyak puji2an..appraisal pon bagus..cepat naik pangkat!! itulah kesimpulannya!!
kadang2 rasa nk out je dr wad ni..aku kj utk anak2..keje demi pesakit..
environment tpt kj pon dah berubah sekarang..dulu2 xketara sgt...tp since 2011 ni..br 3bln..aku rasa mcm dah 3tahun!!..

perghhh!!! blog ni jadi luahan rasa aku hari ni...
aku geram sangat2...macam la aku ni xberguna sgt di mata boss tu!!
ambik blood test, set iv line..tu suma kena wat..staff kesayangan dia asyik bg alasan "akk..saya dr paeds wad..saya xreti amik darah, set2 iv line ni suma..coz kt wad saya dokter je yg buat!!".. aku dulu pon xreti jugak set iv line, amik darah budak kecik2 nih..tp have to la!! kalo x, smpi bila pon xpandai!!

hah! apa pendapat korang?? kalaulah..encik asben aku tu kaya raya..xyah la ku kj dah..kalaulah dia mampu sgt2 nk tanggung aku anak beranak ni, aku sanggup jadi surirumah! jadi bbcter pon boleh..hahahaha..

tah apa2 je aku pikir arini...k lah.. stop 4 now..mlm kang nk kije lagi...
yg penting pasni aku cuti till ahad..tp sabtu kena attend health screening kt meru! adoyaiiii...

Friday, March 11, 2011

apa nak jadi...apa nak jadi..

ntahla..apa nak jadi ngan aku ni..
aku tinggalkan blog ni sampai dah bertukar bulan dah...
huhuhu..dek kekangan masa..
mmg x ter'update'...
ekceli..banyak citer nk dikongsikan..
tp oleh kerna..lama xmenulis...
so idea pon hilang begitu saja..

lama dah xmelepak kat sini..
even kt 'muka buku' pon sama jugak..

rutin aku..sama je pon mcm dulu2 jugak..
g kj..blk kj..
anta amik anak skola..
anta amik anak kt bbcter..
tp ntahla..tetiba aku berubah..
aku x rasa hepi mcm dulu2..
kt tpt kerja pon aku xrasa sronok...
aku blakon je dpn dorg..

akupon xtau apa yg aku nak..
aku hilang matlamat..
aku hilang semangat..
ntahla..sampai bila aku mesti mcm ni..

rasanya kena pegi bertapa kot..
dok lam gua mana2..
hahahaha..kj giler..