Monday, March 14, 2011

mango day...

mabuk mangga arini...hahahaaha
wat mango cheese cake...
balance mangga tu..wat mango smoothie....
ada balance lagik...wat mango lassi...
nak perabis stok!!!
sok balik kampung!!!!
stress kt tpt keje!

nak ce cite ce cite sikit kt korg nih..
hari sabtu ritu sign appraisal...
my boss gave me a bad appraisal!!
geram aku!!
1) dia kata aku ambik MC last year 7hari...kalo kurang 2hari, dia lehla tolong..
dia xpenah tanya nape aku MC smpi 7hari tu...aku cakap, tu MC after operation! she juz said..."ooooo"..that's all!never ask me..what op that i've done!!
taula time tu zaman sister/boss yg lain...
she took over aku punya wad 15mac2010...so dah setahun la aku berada di bawah 'jagaan' dia...ekceli aku bukan kaki MC or kaki EL = emergency leave ok! selama ni aku komited dgn kerja aku! sakit demam pon aku g kije...bukan nk puji sendiri..tp aku tgk junior2 skg..suka sgt amik MC..amik EL!! keta rosak, EL..walhal keta baru! aku xpaham betoila!!!

2) then, dia cakap aku ni xberkomunikasi dgn dia..kalo ada masalah kt wad, suka sembunyikan.. HELLO!!!! bkn aku sembunyikan ok! last time punya sister ajar aku..kalo setakat problem yg u boleh solve kan..no need to involve kan sister..barulah ada daya kepimpinan kalo leh solve sendiri kan?? kalo suma nk gtau dia, kang dia ckp kita xreti manage pulak!!

tahlah!! betol2 xpaham sikap boss yg ni...kalo korg kuat kipas..dpt la banyak puji2an..appraisal pon bagus..cepat naik pangkat!! itulah kesimpulannya!!
kadang2 rasa nk out je dr wad ni..aku kj utk anak2..keje demi pesakit..
environment tpt kj pon dah berubah sekarang..dulu2 xketara sgt...tp since 2011 ni..br 3bln..aku rasa mcm dah 3tahun!!..

perghhh!!! blog ni jadi luahan rasa aku hari ni...
aku geram sangat2...macam la aku ni xberguna sgt di mata boss tu!!
ambik blood test, set iv line..tu suma kena wat..staff kesayangan dia asyik bg alasan "akk..saya dr paeds wad..saya xreti amik darah, set2 iv line ni suma..coz kt wad saya dokter je yg buat!!".. aku dulu pon xreti jugak set iv line, amik darah budak kecik2 nih..tp have to la!! kalo x, smpi bila pon xpandai!!

hah! apa pendapat korang?? kalaulah..encik asben aku tu kaya raya..xyah la ku kj dah..kalaulah dia mampu sgt2 nk tanggung aku anak beranak ni, aku sanggup jadi surirumah! jadi bbcter pon boleh..hahahaha..

tah apa2 je aku pikir arini...k lah.. stop 4 now..mlm kang nk kije lagi...
yg penting pasni aku cuti till ahad..tp sabtu kena attend health screening kt meru! adoyaiiii...

3 comments:

  1. 7 hari je? kalau aku bos aku kasik ko A!

    ReplyDelete
  2. Cuti macam cikgu je...cuma 7 hari je leh amik...ni dah kira tahap rajin bebenor la ko dah...Takpela sabar je....keje mana2 sama je. Kalau nak criter pjg lak....yg penting lik kg ENJOY!

    ReplyDelete
  3. KOG..bl ko leh jadi boss aku nih??

    cikgu mazda...hmm..mmg..kj mn pon gitu jgak..adatlah..pilih bulu..pilih kasih..racun2..stab back..suama ada..

    ReplyDelete