Friday, February 18, 2011

salam petang jumaat...

Lama dah xbersiaran dari rumah xbertanah ni....
bukan xmau..tapi cuma keMALASan yg melanda...
payah betol nak tambah vitamin RAJIN..TEKUN..GIGIH berblog ni..
nk blogwalking pun naik segan...huhuhu..umah saya xda apa2...cuma maher zain tu je yg melayan korg..(kalaupun ada org dtg..)

ok lah..dgn kudrat yg ada ni..kita tgk2 la apa yg patut..
cerita dah basiii...xpelah kan..dari xda modal..
lama dah dok lam folder..br arini nak launching...muahahhaha

kitorg blk kg pada 31 Januari 2011...setelah 2-3hari hujan non stop...
inilah hasilnyaaaaaa....
oppss..kg kami di kg pt karjan,seri medan batu pahat johor...
kg my asben kat kg sejagong, seri medan jugak..sekapal lah..hahhaa

masuk je highway Johor..hujaaaaaannnn...

air naik dah kat highway..area tangkak....

macam lautan terbentang luas....subhanallah...

nmpk x budak baju kuning tu...paras pinggang dia...kalo aku mungkin paras peha... kat kampung mak kak hana jepon tuuu..rumah mak'e x banjir coz tanah tinggi..

kesian beras ni kena banjir jugak...hahahhaa

sungai dah macam lautan..ekceli ada empangan kecik kt situ..xnmpak dah...

ni kat rumah embah En.Asben...

ajam sedang menyanyi lagu hujan oh hujan!

hah!! kan dah ujan!!!

bila nak stop nihhh??...

ni kat umah my mom!!! mcm umah atas air....huhuhuhu


my abang long ngah kayuh sampan...

MAHAL sungguh kenderaan ni di waktu2 begini...
waktu banjir laaa.. BMW ke..Merc ke..xlaku lah!!

tu penambang xbersijil..hahahaha..

ni my adik tengah masak sambal goreng jawa...
ni hari sabtu 5 febuari..time rewang..
rewang tpt sepupu...



hari ahad 6 febuari...b4 blk KL..
makan ns minyak atas jalan!! mn ada org penah buat..hehehhe

Acu n Mina... rifki n mak dia..si Ijan..
malu konon nk posing ats pelamin..hahaha

pengantin makan berdamai..duduk bersila..di atas rumah...huhuuu sian dorg..
ekceli rumah dorg cuma tinggal lecak2 je time kenduri ni...

ini lah pengantin/sepupu kitorg.. Idah ngan Zul..
Selamat menempuh alam rumahtangga..
moga berbahgia hingga akhir hayat...aaaamiiin..

9 comments:

  1. kampung mak mortuo den pun naik air, nasib baik kita orang cuti awal dah balik dulu, masa air naik dah tiba kl semula, kih kih

    kampung hana budak jepun tu kat mana?

    ReplyDelete
  2. hai KOG...
    alah kat sri medan jugak..kt sejagong...kg saya kt pt karjan..

    ReplyDelete
  3. Mak aiii banjir teruk gak tu... psst, awak boleh kayuh sampan ke? hehe

    ReplyDelete
  4. ijan..saya xla terer mendayung sampan...lesen L..5thn skali mendayung..phm2 je la ek..he3

    ReplyDelete
  5. Salam Mina...waaaaaa banjir sakan kat kg eh...siannyaaa...teringat dulu akak pernah jugak ikut Misi Bantuan Banjir bersama geng2 ex-Uitm Pahang kat Kg Parit Yatni (*Kg Berseri Laut ke kalau x silap), kitaorg sempatlah basuh surau dan segala perkakasan surau segala...pastu adakan program kat sekolah tempat mangsa banjir tu, acara untuk kanak2 semua...seronok tgk kanak2 situ terhibur...dan kami dijamu pulak oleh mangsa banjir yg siap masak2 tuk kitaorg...kami konvoi hampir 10 buah kenderaan...siap bg hadiah n buku2 tulis kat kanak2 sekolah yg terlibat...kenangan manis tuu...

    ReplyDelete
  6. Oppsss..lupa nak linkkan masa akak turut program bantu mangsa banjir tu dlm tahun 2007 dulu..
    Tapi gambar2 banyak duk dlm flicker blog tu...

    http://budakitmpahang.blogspot.com/2007/02/projek-membantu-mangsa-banjir-johor_03.html

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. salam kak ummi...
    hah..saya dah nengok dah link akk tu..akk mmg ada pegi seri medan..kg pt basri laut..pastu akk g pt ya'ani pulak...saya dok seri medan la kak..tp lain kg..hehehe

    alhamdulillah..banjir kali ni, ok sket dr yg dulu..coz xda banjir kedua...

    ReplyDelete
  9. skrg banjir lagi ke kak?harap dah surut..

    ReplyDelete