Sunday, January 23, 2011

pumpkin cheese cakes...

gara2 g umah alongroz aritu...
siap termimpi2 mkn kek labu berkeju nih..
so..dengan kudrat yg sedia ada..walaupon kurang sehat ekceli..
terhasillah kek labu bkeju ni..
cop JEMPOL utk alongRoz!!


ni sebelom kebakaran...
cheese nya terlebey2 dari base...

aaaa..chak!!
dah siap pon...

sedapnyaaaaaa...lemak2..manis..
pergggghhh..

pasni kena check kolestrol kt IJN tu...
huhuhuhuh!

wat 2 loyang..coz my loyang kecik2 aje..
ok lah..
nak siap2 g umah adik kat putrajaya ni..
resepi leh semak kat bawah ni.. ;)

By: By: Roz@HomeKreation
Sumber: Sahabat Norj
Saiz: 9" bulat
BASE:
10 peket Oat Crunch Biscuits - hancurkan (fmina08 guna beskot merie aje... ;)
225g Mentega - cairkan

2½ cwn Tepung Gdm

Campurkan semua & tekan ke dlm tin.
Bakar 5 min & sejukkan.


FILLING:
600g Cream Cheese
2 cwn Pumpkin lenyek
2 biji Telur
1½ cwn Gula (brown or white)
1 sb Serbuk Kayu Manis -fmina08 xletak
½ sb Serbuk Pala (optional) -pon xletak


CARA2:
1. Pukul cream cheese & gula sehingga gebu.
Masukkan telur sebiji2.
Masukkan serbuk kayu & pala (HomeKreation: tak letak, fmina08 pon sama).
Campurkan labu.

2. Tuang ke atas base.
Bakar 170C 45 minit.
Sejukkan suhu bilik.
Sejukkan dlm peti ais semalaman.

11 comments:

  1. Baik2 dah....karang misi lain jaga ko kalau gula ko lebih...hehehhe
    mcm sedap...reunion wat ye...hehehhe

    ReplyDelete
  2. maz...hahahaha...sabo je la..
    jadi ke reunion tu?? bila actual date nya??

    ReplyDelete
  3. Salam mina...sedapnya kek tu tambah sedap lagi ada cheese tu..sekali sekala layan tak apa kan

    ReplyDelete
  4. Salam Mina,

    Amboi buat kak nur lapar aje pagi2 ni...untuk knur simpankan sikit ya...knur dah tunggu ni depan pintu...hehe...mina sihat ke?

    ReplyDelete
  5. salam...

    aikk.. akak salah masuk rumah ke? ni bukan ker rumah misi kat IJN nun? hehe. bak kek sket :)

    ReplyDelete
  6. wah dah menjadi ye idah besh besh nak cikit

    ReplyDelete
  7. Waaaahhh...cunnye kek! Leh terasa kesedapannye tu!!! :D

    ReplyDelete
  8. aku vanggerr adik aku skrg da pandai msk macam2! kikikikiki... nnti gedering kat umah ko buat eh! hihi

    ReplyDelete
  9. ..kak rosaliza...
    mmg sedap kak...sesekali layan cheese...tp rasanya bln ni dah 2kali dah..huhuhu

    ..kak nur..
    i'm soriiii...wat kak nur laparrrr...pintu umah ritu tutup la..cian dia... ;((
    saya demama ritu..skg tinggal flu jek..

    ...kak nor...
    hahaha...eh?? akk salah masuk umah ni..ni bukan umah misi IJN...lgpon xda kek kt sini.. :p

    ..chik mimi..
    alhamdulillah..menjadi kak..walau xsecantik cam alongroz punya...hehhe

    ..love2cook..
    xda mana cun kek i ni f nak compare ngan u...

    ..hana..
    xmo!xmo!xmo! aku nk mkn ko punye masakan!!!

    ReplyDelete
  10. mokwo dok peram2 resepi nih..nak bain marie tuh yg malas..bak seloyang!!..keje ke ari nih??

    ReplyDelete
  11. ..mokwo..
    lagi lama peram lagi sedap mokwo..hahhahaa
    kj petang minggu nih..xda day off...

    ReplyDelete