Friday, March 19, 2010

Jemputan Kenduri Kahwin..

Salam sejahtera untuk semua..

Dikesempatan ini..aku sebagai wakil bg keluarga kak Hana.. menjemput kengkawan yg sudi utk meluangkan masa..utk hadir di majlis perkahwinan adinda kak Hana aka adik ipar aku di rumah IBU MERTUAKU aka Pn Maimunah..di Kg Seri Sejagong, Sri Medan Batu Pahat..Pada 28 Mac 2010..

Tahniah juga wat adik Nazri (in advance)..kerana akan akan bernikah pada esok..20Mac di Cini Pahang..Utk pengetahuan suma, bakal pengantin admitted kat Putra specialist Hospital BP ..pneumonia aka paru2 berair..then br discaj ptg semalam..harap2 ok sampai kenduri kt umah mak'e tu..moga segala urusan akan dimudahkan olehNya..

then for my beloving sister..kak Hana..jgn sedih2 kt Jepon nun..Akan ku rakam moment2 terindah masa kenduri nanti..mgunakan video-cam yg ko belikan aritu..heeeee sukeeee..

Akan ku galas tugas sbg assistant mak'e aka Pn Maimunah itu..huhuhu mesti suma org tanye kt aku kalo ada pape..nape la ko xda kak oiii..

Wat kak Zana n kak Anawaheed..last year akk2 da mai kan..jgn lupa jalan nk ke umah kami tu..heeee (aku nyorok time dorang mai umah time tuh..aku kan pemalu..)

Thursday, March 18, 2010

Bye2 sumaaa...

Aku kije malam nih..
so xleh la jengah korang..heee
kang esok terbongkang..walau xminum air sejug..hahaha
esok..tungguuuuuu..
ada n3 spesel utk korang!!!
Wat kak Hana nun jauh kat jepon tu...
tunggu sok ea....
aku tunaikan kewajipan aku tuh..heee
ko kak..jgn lupa gak!!

Nyamannyeeeee..

Tembikai Smoothie....
muahahaha kaler pink gitu..
da 2hari bturut2 aku num menda nih..
blk jek kije..capai blend..blend suma2 nih..wat 1jug..
num sampai terbongkang!! hahahah

Tuesday, March 16, 2010

Hatiku di Bawa Pergi...

Sayu je rasa di hati..
Anak2 n En.Asben blk kampung...
Aku blk kije tadi, seakan2 terdengar suara anak2 aku..
Memanggil2 'mama..mama..'
HUH!! Aku harus konsisten utk melaksanakan tugas aku..
HUWAAAAAAA..nak wat assigmen...

Sunday, March 14, 2010

Jom ke Bali....

Restoran JomBali kat Carefour...

Air Ribena Longan..Ajam punyee..

Longan dah kena bedal dulu..

Nasi Ayam Pedas...Ajam punye gak..
biasa2 jek lah..
Nasi Ayam Mencongkam kt Jln Gombak tu lagi sedap pada aku lah!!!


Dakcik Mina ni bagi makan naget pon x abessss...huuuuu
dia tengah selsema..
byk kerenah...poor appetite..
kena refer dietitian kalo dok spital tau..

Jari cenonet si Mina..dia soh amik gambo..
muahaha amik je lah..

Friday, March 12, 2010

Lontong...darat ke laut?

N3 ke-4 aku rini....muahahahaha...
kes terliur nengok kt umah nshafea ngan KOG

2nd round...
jgn xcaya..4ketol mini kupat aku ngap ni....
ni lunch+dinner aku..
aku kije malam nih...
rini aku wat n3 sampai 4..kang sok lusa..sah2 aku xda n3 pape...
....tidooooooozzzzz..

Kembang Setaman..Melimpah Ruah..

N3 ke-3 ari nih.....muahahahah tamak tol..cam Apam Mentega nih!!!
Kembang Setaman...Senget Benget..Melimpah Ruah...

Kak Nor ckp isi penuh2 xpe..dia xkan kembang n kua dr acuan..
tapi bila aku wat..kok jadi gini...
hahahaha mmg xpandai wat kueh la aku nih..
papepon, mmg SEDAP!!!!..Resepi kt sini

huhuhu...Ia Datang Lagik!!!!

Da 3-4hari sakit tinge aku nih datang lagiiiiiik!!! Berdengung2!!!! Huhuhu..takot ...xkan recurrent sinusitis lagik??

Semalam peksa IELTS lagi..sesi reading n Listening!! Hampeh!! Coz aku agak PEKAK!!! Xleh tumpu pd exam!!!!..

Pe lah nk jadik ng exam aku..ng tinge aku...huwaaaaaaaa ngs xblagu aku di buatnya.....

Then petang nih ada appointmen kt spital Pusrawi tuh..

Hai Dr Amir yg encem...nape jd gini lagik yek??? Ke ada air masok lam tinge ms mandi manda kt SG SENDAT ritu??? oooo TIDAK!!!

so YUMMY!!!!

Dinner last nite..BELI AJEEEK!! aku samapi uma da kol7lebih.. MALAS masak...


Abbot!!! Mn ko g ar?? aku da ada dah pinggan dodol nih..hehehehe

Tuesday, March 9, 2010

Penah G Sini X?

Hutan Lipur Sungai Sendat...dekat2 ngan Ulu Yam..


Dorang nih mmg suke interprem...


Si Mina yg agak penakot nk masok lam air...


Si Ajam nih...xyah offer...dia yg terjun dulu lam air...


Hahahaha..last2 cik Laili gak yg sukereleeeee bwk dia lam air..
ah!! alasan tol cik laili nih.. padahal dia yg nk berendam lam air..


Ah!!! Abah dorang ni pon sama gak!!!!
tengok la dak Mina tuh..bukan main hepiiii jeeeekk..


Muahahahahaahaa....aku pon join gakkkk..jgn maraaa aaarrr


Ijan's hepi fmly.....
muahahaha..sori la Mei..mnpk montot ko jek..
korang jgn marah ea..aku tayang montot adik ipar aku nih..

Rifki....oooo rifki....


Caaaaaakkk!!!

Aku g ari Ahad kemarin..Sapa yg xpenah g, aku mmg syorkan g je sini.. ada air terjun..tp aku lepak tpt yg tpt biasa2 jek..port mmg best!! luas pon mmg luas..tpt ni mmg tersorok sket la.. kalo xbiasa leh sesat beb..ye ke?? aku la kot yg slalu sesat..hehehe
Then aktiviti yg paling best esp for En.Asben aku tu lah..memancing!!! Ada byk ikan tu..tah ikan batu? ikan daun? tah..aku pon xtau..
Nk g Ulu Yam ramai sgt manusia...Ulu Rening (aku penah bwk k.inah jepon tu g sini..) pon sangaaat la ramai orang...lagipon kt Ulu Rening tu payah sket nk turun..tinggi sehhh..nk naik kang penat gles..mmg la pakai tangga...tp..lu pikir la sendiri..
and sekarang, aku menanggung sakit2 badan...sengal sana sini..mcm org lari 100meter..pastu kejang suma badan..aku dr dulu kalo mandi air bukit jadi le gini..huhuhu...sesapa ada myk urut ke balm ke..bak le sini..huhuhu

Saturday, March 6, 2010

Arggghhh!!! Ngelak'eee...

Waduh2.......penak'e masaallah...


Nah njikok sak gelas kih...spesel loh ..heeeeee..
p/s: ngelak=haus...
penak=sedap
njikok=ambik

Friday, March 5, 2010

Sekejap Ada...Lama Benoooooo xda!!

Hahahaah..aku le tuh!! Mintak maafla wat suma yek.. Uma aku da bersawang!! Kot ada yg mai uma ni..tp xda sapa nk layan... and ada ke yg rindu kt aku nih?? huahahahaa xdak kot.. aku ni xglamer mana nk dibandingkan ngan korang2 kt sana tuh...

Bukan xmasak..bukan xdak n3..tp xberkesempatan nk update..nk create story..ada jek halangan..tahlah..lagik assigmen xsiap2 nih..lagik tu lah aku jd BIOL...kalo aku di bagi ms lebeh pon xcukup gaknye...nk anto assigmen awal bln April nih...sesak napas dah sekarang nih..

Then, Aku peksa IELTS again on 11/3/10, 15/3/10 n 18/3/10...kalo kantoi lagik sah2 lah mmg aku goblok..huwaaaaaa aku takot!! Ah!! apa barang takot2 nih..akan aku hadapinya walau sesusah mn pon!! eceecece...

K lah..aku RINDU KORANG!!! nk jenjln pon xsempat..tidoooooo lagik best coz aku KIJE MALAM LAGIKKKKK...