Thursday, February 4, 2010

Berbaloi2!!!

Hahahahaah...ni lah hasilnya!! 3jam woooo aku rebos tulang n daging nih!!! Penat tunggu!! almaklumla aku xdak PC..lagipon Daging keras kematu Encik Asben aku beli... Kalo yg fresh, kejap jek da masak!!

Papepon mmg berbaloi2 tunggu 3jam tu..aku masak mmg sedap!!! ada tggl 2-3ketul lagik lam piyuk tuh..sapa nk, g amik sendrik kt dapo yek..
Jemput makan suma!!!!

Sup Tulang Masak Tiga Jam..ekekekeke..

18 comments:

  1. che'... masuk bakui nampak....? eheheee

    huikssss lamo tak makan sup tulang nih...mujurlah jauh klu tak... wat muke tak malu je selongkaq dapo orang weheheheeeee

    ReplyDelete
  2. mesti nnt ada org buh la nama resepi sup tulang 3 jam ni..hehehe....

    ReplyDelete
  3. to k.fiza nordin..
    uiks..sapa nk puji kalo x diri sendrik..mueheheheh..awat xselongkaq ja dapoq chek tu..chek xkesah lah..

    ReplyDelete
  4. to cikmin..
    best tau cikmin..seb bek xpakai PC rebus 3jam..kalo idak le..lunyai tulang2 tuh!!!

    ReplyDelete
  5. to ibusinga..
    muahahahaaha....br jek tuka gas tuh!!!

    ReplyDelete
  6. na lain kali rebus guna rice cooker na..sonang je..masuk air + tulag penuh periuk..tekan cook dan biarkan sampai air kering..rasenye tak sampai 3 jam ..mokwo selalu buat cam tuh..tapi yg leceh tuh tulang tuh manyak lomakkk..tapi sodappp bai!

    ReplyDelete
  7. hahaha, sama macam daging yang ummi kakchik beli hari tu. memang hampir 3 jam jugak merebusnya. memang betulkan rasanya lebih sedap dan air rebusannya tu manis je.
    memang berbaloi.

    ReplyDelete
  8. to mokwo..
    hahaha..xtepikir nk guna rice cooker...
    tu lah terer sgt masak jd la cenggituh..hahahaha

    ReplyDelete
  9. to kakchik..
    hahaha..kot dari lembu yg sama kot kakchik..that why jenuh rebus sampai 3jam..

    ReplyDelete
  10. salam kak fmina,
    hihi. dapat daging dn tulang yg keras, kak? hihi. saya biasa beli tulang kat pasar. Insya Allah, 1 jam dah bole lembut.

    kak tanya pasal baju mana? Bro-Arts or Qirani? gambar Qirani ada... tapi saya kna import dulu. Kami amik pre-order saja tuk Qirani tu, min 3 lai.

    ReplyDelete
  11. to indah house..
    haaa..xbiasa wat sup tulang nih..biasa pon li daging kat pasar..cuma tah nape asben akk ritu li kt supermaket..

    ReplyDelete
  12. lama tuuu, kalau kak gerau sempat pi shopping gian lagi...

    ReplyDelete
  13. to kak gerau..
    muahahaha..bkn takat soping kat giant kak..leh blk kg!!!

    ReplyDelete
  14. salam... weee sedapnya, mari kita mengumpul duit membeli pressure cooker! :)

    ReplyDelete
  15. to KOG...
    yeeeehaaaa...KOG mai uma aku...ngah kumpul modal la ni nk li pressure cooker!! high blood pressure lama2 kang kalo xdpt!!

    ReplyDelete
  16. thank fmina kerana sudi singgah kat dapur akak. Sekali singgah dapur fmina, wow soup tulang ni memang fav my hubby... lama dah tak buat ni

    ReplyDelete
  17. to fuzids...
    heeee sj jenjalan tuh..tq gak kak coz mai balik sini..hee

    ReplyDelete