Wednesday, January 27, 2010

More Than Sweet Memories...

Hari ni 27/01/2010...genap 5 tahun pemergian ayahanda ku terchenta.. masa dia ninggal tuh, aku da kije nurse..Asben aku xda kt KL..otstesen kt MELAKA..mmg tgh ada projek MEGA kt sana..time tu aku ngah kije pg..aku xreti bwk keta zaman2 tuh..Azam pon br umo dlm setahun lbh jek..aku tpaksa tunggu Asben aku dr Melaka amik aku tuk blk Batu PAhat..mmg xsempat jumpe!!! aku sampai umah, tahlil nk abes dah..

aku rasa ini aje gambar yang aku ada bersama2 arwah bapak n adik bradik yg lain..aku ada 8org adik bradik yg hidup..sorg akak ninggal ms umo 2-3thn kot..lemas lam kolam..aku xwujud lagik time tuh..akk aku yg ats aku tu pon msh bb lagik..

tiap kali raya jek kitorg amik gmbr..kebanyakan gmbr xcukup ahli..yek la..abg aku yg 2nd kawen ng org Kedah..so bgilir2 la time tuh antara Johor ng Kedah.. pas masing2 kawen,lagik la xcukup korum nk amik gmbr..

Anak buah aku yg sulong tu pon da Form 1 da skg..aku pon xhengat thn bl la gmbr ni ea..seingat aku..aku xjoin nursing lagik kot..maseh dok berpoya2 pas abes skool..

Moga arwah BAPAK di tempatkan bersama2 org2 yg diberkati olehNya..al fatihah..utk arwah EMBAH jugak..tu yg pakai tudung pink kaler tuh..dia ninggal pas 2thn arwah bapak xada..

Dan semalam, aku di khabarkan yg atok akk ipar aku..isteri abg yg sulong..meninggal 4petang ari senin..akk ipar org Kelantan, so fmly dia pon dah dok kt Pt Raja ng dia dah..atok tu dikuburkan kat kg aku semalam pg..

Dan PakLong, (BIL)mak aku pon ninggal ari senin kol 11mlm...yg ni xla dikuburkan kt kg aku..

Arwah nyai = nenek belah mak aku pon ninggal bln Januari gak..korg igt BANJIR BESAR kt JOHOR dulu?? pas banjir gelombang kedua tu lah arwah nyai ninggal..

Hmm..ramai kaum krabat aku meninggal dlm bln nih..termasukla Almarhum Sultan JOHOR tu.. papepon..AL FATIHAH utk suma....

Sori la ea..n3 aku pjg lebar ntuk arinih..sekian..wassalam..

9 comments:

  1. alfatihah untuk semua ahli keluarga fmina yang telah kembali ke rahmatullah. semoga semuanya mendapat rahmat Allah SWT.

    ReplyDelete
  2. to kakchik..
    aaaaaaamiiinn..tq kak

    ReplyDelete
  3. Al-Fatihah untuk semua...Semoga roh2 mereka di cucuri rahmat...

    ReplyDelete
  4. smga rohnya dicucuri rahmat.. dah sihat ke idung tuh..

    ReplyDelete
  5. Salam Akak,
    AlFatihah buat semua yang dah pergi... semoga mereka tenang di sana. Amin...

    ReplyDelete
  6. to kak dZana n ijan...
    aaaaaamiin..
    so far idung da ok..no sumbat2..cuma tinge still ada dengung lagik..

    ReplyDelete
  7. salam mina..AL-FATIHAH tuk arwah...

    ReplyDelete
  8. Gambar Arwah wak jas ngan Gambar arwah Mbah pun ada,thank's shere kat sini..macam masih baru je semua ni..Al-fatihah untuk arwah..

    ReplyDelete