Wednesday, October 7, 2009

Peh!!! Very2 Tired!!

Semalam kije petang..tensen tol aku rasa.. Dahla 1 of our staff MC! Kije ng dak sorg nih mmg x match langsung! Xda chemistry lah! kalo ng dia, wad aku sure busy tahap GABAN!!! Ni kaki aku lenguh2 lagik nih coz ke hulu ke hilir xrenti smlm.. mmg slalu wad aku tu bz, but not like yesterday la..
(Ms posa ritu pon sama gak..ng dak ni jugak, abes aku buke posa ng air msk je.. Walhal aku bwk bekal Nasi Beriani with Ayam Rempah Serai si Love tuh..cian ns tu..bwk blk je,mkn kt uma..sedey wooo! Mnangis wooo tme tuh!! Rasa nk RESIGN je! )

Da la aku nye attendan asyik menghilangkan diri jek.. Cuba korg imagine pas bg dinner kt pt(patient) kol 6.30pm trus xnmpak btg idung!!! Call hfon,leh lak dia OFF!!! Xpaham la peel dorg nih..nk kije wat la cr nk kije.. Mmg xda inisiatif n intensif diri.. Datang slalu lmbat.. Bg kaunseling da byk kali tp baiknye sehari dua je, pastu wat lgik..kalo aku la d bg kuasa..da lama aku TENDANG dia dr kije ni.. BERKAT ke REZEKI yg dia dpt kalo cam tuh? Tahla..sapa kite nk menilai org.. ye tak?

Aku kije hampir sedekad..betui ka dekad=10thn? ke abad ea?.. sukati la.. Tapi beban kije skg lg truk dr dolu2..aku rasa Untung nye korg2 yg d luar sana yg mendapat title SURIRUMAH ni.. Tapi alhamdulillah coz i'm still working memandangkan ekonomi skg xbegitu baik..dapatla bantu cik asben mn yg tmampu..ye tak? Wallahua'lam

8 comments:

  1. bersabarlah dengan kerenah mereka.
    ujian dalam bekerja ni yang paling susah nak tempuhi ialah menguruskan orang.
    kakchik dah biasa sangat dengar keluhan yang sama dengan fmina08 ni sebab di rumah tu ada 3 orang yang keje kat hospital.
    diorang semua ingin nak jadi surirumah tapi apakan daya, hidup belum begitu stabil, keluarga masing-masing makin besar, kenalah bantu suami.
    org ni kalau dia kerja kerajaan memang lengah-lengah sikit sebab dia tahu hujung bulan gaji tetap jalan.

    ReplyDelete
  2. ko sumpit jerk dahi dier! mana sumpit nin bli aritu?? kehkehkehkeh

    ReplyDelete
  3. to kak chik....Tah la kakchik..lain org lain peel kan.. kite ckp lebih2 pon,nti org xsuke..last2 kite yg mkn hati..mcm kakchik ckp la..SABAR ajelah selagi boleh bersabar..

    to k.hana...weh sumpit tu kan dah jd perhiasan kt dinding uma mak'e kt kg..

    ReplyDelete
  4. Kalo ikut nasihat kak hana tuh, sumpit betul2 taw...karang tersumpit pale patient haru pulak.hehehe

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan dari akak..terima kasih sudi link dan jenguk blog akak..insyallah nanti akak add ye...silalah datang selalu ye..

    ReplyDelete
  6. to ijan...weh!! x expertnye aku nk menyumpit..kang kn lak kt Matron(ketua segala misi kt spital) ke Sister(ketua misi dlm wad) mati haku..kn kt pt leh bg treatment trus..kena g blajo dolu ng jiya ke hasue ke..ekeke

    to k.ina kl...kite mmg slalu g uma akk n the others..(kalo ada ms)..xjemu pon..

    ReplyDelete
  7. sumpit dahi dorang jek yer.. jgn sumpit dahi SURIRUMAH. akekekekekeke!

    ReplyDelete
  8. to jiya..ekekeke...kalo dahi jiya kn sumpit,sure king dia sumpit yg bkn SURIRUMAH..Ekekeke

    ReplyDelete